Daar moet een Baard tussen!

Waarde Baardbroeders,

Carnaval is weer uitgebroken in het zuiden des lands. Ik heb zelf niet zo heel veel met het feest maar ik vond het altijd wel grappig om als draak verkleed eens flink aan de prethaak te trekken en de goudgele rakkers in overvloed door het keelgat te laten verdwijnen. Carnaval is het feest van de rare dracht en innovatieve kostuums. Het feest van dramatische dweilorkesten die beter worden met elk biertje. Het feest van vrouwen die er jonger en sexyer uit proberen te zien dan ze zijn. Het zal jullie dan ook niet als verassing komen dat carnaval het hoogseizoen betekent voor Durex en trawanten. 

Mannen weten zich de laatste jaren flink te misdragen en dan heb ik het vooral over de zangwedstrijd als er een mooie vrouw voorbijloopt. Ik ben gestopt met tellen hoe vaak ik niet “DAAR MOET EEN PIEMEL IN” gehoord heb. Niet alleen vind ik dit een vrij neanderthaler-achtige tekst, ik ben het ook met de inhoud niet eens. Waarom denken wij mannen altijd meteen aan onze eigen jongeheer op zulk een moment? Waarom kunnen wij ons niet eens in de figuurlijke schoenen van de dames in kwestie plaatsen en dat eens als uitgangspunt nemen? Ik zeg hier bewust figuurlijke schoenen, want hoewel ik het geprobeerd heb krijg ik geen damesschoenen gevonden in maat 48. Dit alles klinkt wellicht als feministisch gezeik, maar het zal in ons voordeel werken en dat verhaal kan ik onderbouwen ook. 

Mannen vallen doorgaans op 1 van 3 dingen. Dat zijn de 3 B’s van Borsten, Billen of Benen. In dit voorbeeld neem ik even geen fetisj mee. Als je die hebt zal ik de laatste zijn om daarover te oordelen, maar dat is een stap die later pas aan bod komt. De 3 B’s is een van die dingen is waar eigenlijk iedere man op valt en waar we het eerste naar kijken. Ik zelf vind het supersexy als een vrouw een mooi stel benen onder haar lijf heeft staan. Met de juiste hakken eronder en rok erboven vind ik altijd een lust voor het oog. Rokjesdag is voor mij dan ook een heuse belevenis en ik vind het jammer dat ze deze nationale feestdag in Noorwegen niet kennen. 

Ik kan me ook voorstellen dat er veel mannen zijn die niet dezelfde voorkeur hebben. Borsten en billen zijn mooi rond, lekker zacht en hebben hun eigen aantrekkingskracht. In enkele gevallen zelf zo erg dat een eigen zwaartekrachtcirkel hebben, maar dat schijnt voor de liefhebbers alleen maar positief te werken. Ik heb het spreekwoord ‘less is more’ dan ook nooit begrepen. De natuur heeft vrouwen qua dat betreft gewoon heel erg gezegend want een naakte vrouw is prachtig terwijl wij mannen er maar apart uitzien in de blote leuter. Het is dan ook niet vreemd dat mannen dol zijn op deze opmerkelijke vrouwelijke kenmerken. 

Maar waar houden vrouwen eigenlijk van? Het antwoord op die vraag houdt ons al eeuwen bezig, maar laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat dit ook de B’s zijn. Het zijn alleen we hele andere en een stuk meer ook. Biergebruik, Bankrekening, Beroep, Buikspieren, Biceps, Befgedrag, Beroemd, BWM, Bercedes, Berrari natuurlijk een Fiat Multipla hoewel dat niet begint met een B. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de Baard, de accessoire waar het in deze teksten om draait. Het maakt vrouwen er doorgaans geen kut uit hoe we eruitzien, als de boel maar goed verzorgd is en het er aantrekkelijk uitziet qua uitstraling. Dat is iets wat we zelf in de hand hebben en we kunnen veel van deze eigenschappen combineren om de ideale magneet te zijn voor iedere vrouw die langsloopt. Als we dan ook de behoefte van de dames nog eens vooropzetten zitten we gebakken. Dat moet dan ook terugkomen in onze zangkunsten. Waarom zingen we niet “DAAR MOET EEN BAARD TUSSEN”? Want of we nu op Borsten, Billen of Benen vallen, een goede baard ertussen is een fantastische belevenis. Oh, en laten we nu niet allemaal preuts gaan doen want wij baardmannen zijn echte pleziergevers. Wij deinzen niet terug voor een behaarde vagina of een anus met een uitstekende aambei, hoewel ik denk dat de borstenmannen er in dit geval doorgaans toch het beste vanaf komen wanneer dit chanson succes oplevert. Dit is de ultieme gelegenheid om al je vrienden te stimuleren om een baard te laten staan en samen met jullie ten strijde te trekken in de kroeg. Zing samen als nooit tevoren en zelfs als het dan niet werkt op de dames schept het een intense band tussen de broeders. Mannen, we kunnen zelfs hetzelfde deuntje gebruiken en dit lijkt me een vriendelijkere tekst dan dat we nu gebruiken. Zorgen we er dan ook nog eens voor dat onze baard er goed uit ziet, dan zitten we toch gebakken? Dus vraag de heren van mijnbaard.nl om advies over het verzorgen van je baard. Als je de juiste baardolie gebruikt kan dat zelfs een dubbele functie hebben en als glijmiddel dienen. 

Of is dit misschien niet het allerbeste idee dat er ooit uit mijn brein voortgekomen is? We zullen dan wel weer rekening moeten houden met hoe gevoelig de genitaliën zijn in de keuze van olie en zo. Om daarvoor een goed keurmerk van de Libelle of Happinez te krijgen zal niet meevallen, maar wie niet schiet kan ook niet scoren. Dat lijkt me trouwens wel het ultieme einddoel van deze hele revolutie, dat vrouwenbladen spullen voor baarden gaan promoten in de jacht naar het ultieme vrouwelijke orgasme. Het zal alles te maken hebben met hoe we de boodschap inpakken en we hebben een topverkoper nodig om dit voor elkaar te krijgen. Je weet wel, zo’n gast die een koelkast aan een Eskimo kan verkopen of een snorkel aan een makreel. Bij succes ben ik alleen al gelukkig om te zien hoe de doorsnee feminist reageert bij het zien van zo’n advertentie. Wellicht beginnen we een revolutie onder de mindfulness moppies die vervolgens allemaal de straat opgaan om te protesteren. Een tegendemonstratie, die we in zo’n geval uiteraard gaan organiseren, kan dan uitlopen op ruzie of de grootste orgie in de menselijke geschiedenis. Ik stel voor dat we dit een kans geven, alleen daarom al. 

Maar nu heb ik weer genoeg gefantaseerd en ga ik terug tot de orde van de dag. Een douche zal me goed doen want ik stink als een bunzing en met die droge lucht door de sneeuwval moet ik even extra aandacht aan de baard schenken door ‘m te verwennen met speciale shampoo en conditioner. Ik heb uitstekende ervaringen met deze combinatie van het merk Zeus, iets wat ze hier in het hart van de Noorse mythologie natuurlijk nooit verwachten. Funny fact is dat ze hier denken dat andere mythologieën afstammen van de Noorse mythologie. Hoewel Odin hier onder die naam bekend is, wordt hij aanbeden in verschillende vormen en talen maar het is altijd Odin die aanbeden wordt, is de gedachte. 

Met dat als laatste gedachte ga ik op zoek naar een beker mede, of Mjød zoals het hier heet. 

In afwachting van uw vermakelijke reacties verblijf ik, uw nederig dienaar,

Coen Smulders